Circulaire renovatie kantoor buro BOOT

Het circulair renoveren van het kantoorgebouw voor BOOT Organiserend Ingenieursburo. Bestaande installaties zijn geïnventariseerd en waar mogelijk hergebruikt. Uitgangspunt is een gasloos gebouw.

Waarom ITH?

Gespecialiseerde vakmensen

Van ontwerp tot realisatie

Service en onderhoud op maat

90 jaar ervaring

Professioneel en betrokken

VCA gecertificeerd

Korte beschrijving werkzaamheden

De engineering en montage van de elektrotechnische installaties, bestaande uit aarding, energiedistributie, elektra, verlichting, data, telefonie, zonwering, inbraak en brandmeldinstallatie.
Evenals de engineering en montage van werktuigbouwkundige installaties, bestaande uit riolering, water, sanitair, brandbestrijding, verwarming-koelinstallatie en ventilatie incl. een gebouwbeheersysteem van WebEasy.
De benodigde warmte en koude wordt opgewekt middels twee lucht/water warmtepompen welke zijn aangesloten op een zgn. koud en een warm buffervat. Afgifte van warmte en koude vindt plaats middels inductie-units welke zijn aangesloten op een 4-pijp systeem zodat er gelijktijdig verwarmd en gekoeld kan worden. Bij een grote warmte- of koudevraag worden de warmtepompen in cascade geschakeld.

Circulariteit:

Vanuit de opdrachtgever is geëist om zoveel mogelijk materiaal te hergebruiken. Hiervoor heeft ITH de bestaande installaties geïnventariseerd. Omdat er een all-electric installatie geëist werd, is de bestaande hoog temperatuur installatie vervangen. De bestaande luchtkanalen, zowel inpandig als uitpandig, zijn intact gelaten waarop vervolgens is aangesloten. De bestaande luchtkanalen zijn dan ook maatgevend geweest voor de aangebrachte ventilatiecapaciteit. Brandslanghaspels, inbouwreservoirs en sanitair zijn afkomstig uit een donor (sloop)gebouw.
V.w.b. de elektrotechnische installatie is de bestaande infrastructuur gehandhaafd met als uitgangspunt om zoveel mogelijk (data)bekabeling, kabelgoten en wandgoten intact te kunnen laten en alleen waar nodig uit te breiden. Voor de basisverlichting in de kantoren is gebruik gemaakt van bestaande armaturen welke omgebouwd zijn naar LED.
Schakelmateriaal, kabeldozen en een groot gedeelte van de voedingskabels komen uit een donor (sloop)gebouw. Voor specifieke toepassingen als WIFI is nieuwe databekabeling aangelegd.

 

Periode:
2021
Locatie:
Veenendaal
Opdrachtgever:
BOOT Organiserend Ingenieursburo
Contactpersoon:
Dhr. C. Boot