Nieuwbouw-/ verbouw hotel De Sterrenberg

Transformatie van een hotel met zwembad naar een well-beinghotel, binnen een tijdsbestek van een halfjaar. Het hotel is uitgebreid met zeventien hotelkamers, twee vergaderzalen, wellnessruimte, relaxbad en een restaurant. Hiernaast is in het bestaande hotel de keuken uitgebreid, een nieuwe entree toegevoegd en de indeling op de begane grond gewijzigd. ITH heeft de complete elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatie gerealiseerd.

Waarom ITH?

Gespecialiseerde vakmensen

Van ontwerp to realisatie

Service en onderhoud op maat

90 jaar ervaring

Professioneel en betrokken

VCA gecertificeerd

Korte beschrijving werkzaamheden

De engineering en montage van de elektrotechnische installaties, bestaande uit aarding, energiedistributie, elektra, verlichting, data, telefonie, domotica (KNX), zonwering, toegangscontrole, cctv, alarm en brandmeldinstallatie, PV-installatie en laadpalen t.b.v. elektrische auto’s. De eisen voor het Green Key Certificaat zijn het uitgangspunt geweest om op diverse manieren energieverbruik te reduceren.
Eveneens heeft ITH de engineering en montage van werktuigbouwkundige installaties voor haar rekening genomen, bestaande uit: riolering, water, sanitair, brandbestrijding, gas, verwarming-koelinstallatie en luchtbehandelinginstallatie incl. bijbehorende regeltechniek bestaande uit een gebouwbeheerssysteem van PRIVA.
Warm tapwater wordt opgewekt middels indirect gestookte boilers, benodigde energie wordt opgewekt door in cascade geschakelde CV-ketels. Deze keuze is gemaakt om bestaande installatiedelen te kunnen hergebruiken. Koeling en verwarming van nieuwbouw vindt plaats door middel van een VRV systeem.

Periode:
2016 – 2017
Locatie:
Otterlo
Opdrachtgever:
Hotel De Sterrenberg
Contactpersoon:
Dhr. H. Bom